De Mindfulness Challenge Korte 5-Daagse Training

Welkom, mijn naam is Jamila Ekkel. Ik ben Psycholoog NIP en Mindfulness-therapeut.

Een aantal jaren geleden raakte ik burn-out (en ik moet je zeggen: ik kan het je niet aanraden :-P). Zelfs MET alle kennis en kunde, lukte het me destijds niet om die situatie te voorkomen.

Constant een gespannen, opgejaagd gevoel, uitgeputte spieren, te moe om je bed uit te komen, nauwelijks nog prikkels kunnen verwerken… ik vond het verschrikkelijk. Ik vond mezelf verschrikkelijk, kon er niet mee omgaan dat ik niks meer kon. Althans, niet meer zoals voorheen…

Toen ik eenmaal een aantal maanden volledig uitgeput, gesloopt en verdrietig was geweest, ging ik op zoek naar een duurzame oplossing voor mijn probleem: ik MOEST weer functioneren op mijn oude niveau (aldus mijn ‘burn-out-ik’). 

Je voelt hem al aankomen… dat lukte natuurlijk niet; althans, niet zoals ik destijds had gewild. Pre-burn-out Jamila werkte keihard, was perfectionist pur-sang en gaf zichzelf overal voor op haar kop. Ik deed het in mijn eigen ogen nooit goed genoeg.

Maar… later bleek dat het vele malen beter werkte, om het bij de kern aan te pakken: ik leerde dat mijn lat veel te hoog lag, voor zowel mezelf als ook voor de mensen om mij heen. Ik leerde, dat ik veel te streng was voor mezelf. Ik was mijn eigen grootste pestkop. EN ik was ook nog eens de gepeste… Dubbele stress, holy moly…

Liever voor jezelf zijn, of op zijn minst wat milder, helpt enorm. Ik ben het levende bewijs: post-burn-out Jamila is namelijk gelukkiger en geniet veel meer van het leven 😉 Dit is mede de reden dat ik Younicare heb opgezet: om vrouwen in hetzelfde schuitje te helpen hun stress te verminderen en wat liever voor zichzelf te zijn! Écht mijn passie. 

Even een opsomming van mijn leven:

 • Ik ben altijd een angstig kind geweest – als kind had ik vaak (terugkerende) nachtmerries, was ik bang voor veel dingen: mensen, ogen (ja, serieus), dank je wel zeggen tegen de slager (als ik een worstje kreeg). ALLES was eng voor me. 
 • Ik ben een echte HSP’er – Hoog Sensitief Persoon. Ik kan intens genieten van kleine dingen in het leven, maar de keerzijde is dat ik ook intens verdriet en pijn kan voelen. En helaas ook andermans verdriet en pijn. Dat levert wel eens stress op! Ik ben blij en dankbaar dat ik daar nu veel beter mee om kan gaan!!
 • Ik ben opgegroeid met veel huisdieren: katten, honden, konijnen, cavia’s, hamsters, kippen, vissen… zelfs een eendje! Superfijn!! Helaas weet ik echter ook maar al te goed, hoeveel verdriet het oplevert als je je maatjes kwijtraakt… 🙁
 • Op de basisschool ben ik jaren gepest; gelukkig niet fysiek, maar wel verbaal en ik ben regelmatig buitengesloten. Vaak voelde ik me eenzaam.
 • Binnen ons gezin was het altijd veilig. Wel ben ik vrij streng opgevoed en ook zeer beschermend. Wat als gevolg heeft gehad dat ik wellicht onzekerder ben geworden in mijn tienerjaren. Ik durfde bijvoorbeeld geen telefoontjes te plegen; telefoneren vond ik doodeng. Fun fact: mijn vader is van origine boer van beroep, mijn moeder is een kleuterjuf! 
 • Dan nog twee fun facts over mij 😉 Ik ben een gamer en maak bovendien vanaf mijn 12e jaar al mijn eigen websites. Okee, drie fun facts dan… ik ben gek op cheesecake, nomnom!

Wat ik geleerd heb in mijn leven?

 • Liever voor mezelf te zijn (streng zijn voor mezelf werkt averechts)
 • Ik ben mijn hele leven lang met mij, dat is de belangrijkste relatie die ik heb: die met mezelf!
 • Ik kan niet vluchten van mezelf en mijn gevoelens
 • Er hoort een gezonde balans te zijn tussen geven en nemen in relaties
 • Mensen die alleen maar nemen, hoef ik niet direct in mijn leven 😉

En zo nog een aantal lessen…

Heftig wel he? Wil je meer over mij te weten komen, lees dan mijn Happy Mails waarin ik regelmatig mijn ervaringen en lessen deel. Of houd mijn Facebook en Instagram goed in de gaten!

Scroll naar boven