Depressie en somberheid: samen werken aan een betere kwaliteit van leven

Depressie en somberheid: hoe je ermee om kunt gaan

Soms kan het voelen alsof je vastzit in sombere gevoelens die niet meer weggaan. Als je last hebt van depressieve klachten, kan dit heel moeilijk zijn in je dagelijks leven. Het kan je dagelijks functioneren beïnvloeden, en je misschien het gevoel geven dat je geen grip meer hebt op je eigen leven.


Effectieve therapievormen bij depressie

Maar er is zeker hoop (ook al voelt dit nu even niet zo). Depressie is een veelvoorkomende aandoening die goed behandelbaar is. Zo werkt mindfulness based cognitive therapy (MBCT) bij zowel milde als heviger depressieve klachten, en helpt deze vorm van therapie ook om in de toekomst een mogelijke terugval te voorkomen (want je ooit nóg eens zo voelen wil je natuurlijk niet). ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is ook een effectieve manier voor veel mensen, omdat deze vorm van therapie zich richt op het gaan leven naar wie je ECHT diep van binnen bent: leven naar je eigen kernwaarden. Over het algemeen is het namelijk zo dat veel mensen die depressief zijn, inmiddels ver van hun eigen kernwaarden af staan. En daar wordt niemand gelukkig van, helaas…


Persoonlijke aanpak voor verbetering van jouw levenskwaliteit

Zelf bied ik als psycholoog verschillende therapievormen aan die effectief zijn bij depressie en somberheidsklachten. Mijn aanpak is persoonlijk en gericht op het verbeteren van jouw levenskwaliteit. Samen kunnen we werken aan een betere, mooiere en fijnere toekomst zonder al die nare gevoelens, de negatieve gedachten of het gepieker.Veilige omgeving om jouw verhaal te delen

Als therapeut begrijp ik hoe moeilijk het kan zijn om hulp te zoeken voor depressie en somberheidsklachten. Daarom bied ik ook een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij je verhaal kunt delen en je klachten bespreekbaar kunt maken. Hierbij sta jij als persoon centraal en werken wij samen aan een behandeling die bij jou past.


Cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR: nieuwe vaardigheden aanleren

Mijn therapievormen zijn gebaseerd op bewezen methodes en richten zich op het aanleren van nieuwe vaardigheden en het veranderen van negatieve denkpatronen en gedragingen. Door middel van cognitieve gedragstherapie (CGT), ACT, mindfulness en soms ook EMDR indien nodig (traumaverwerking), help ik jou om anders om te gaan met je klachten, meer controle te krijgen over je eigen leven en je eindelijk weer eens wat beter te voelen.


Als je last hebt van depressieve klachten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we werken aan een betere levenskwaliteit en een gevoel van welzijn en tevredenheid. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of klik hier om een afspraak te maken.

Scroll naar boven