Omgaan met burnout: vind de juiste therapie

Voel jij je opgebrand, overbelast en uitgeput? Merk je dat je geen energie meer hebt voor de dingen waar je vroeger plezier aan beleefde? Dan heb je mogelijk te maken met een burnout. Maar maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Bij mijn psychologie praktijk help ik als therapeut dagelijks mensen die te maken hebben met burnout klachten en bied ik verschillende vormen van therapie aan om je te helpen bij het herstellen.


Therapieën die kunnen helpen bij burnout:

Er zijn verschillende vormen van therapie die effectief kunnen zijn bij het omgaan met burnout klachten. Bij mijn praktijk bied ik als therapeut onder andere mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR en cognitieve gedragstherapie aan.


Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je leert om met aandacht in het moment te zijn. Door je bewust te worden van je gedachten en gevoelens, kun je beter omgaan met stress en spanning. Mindfulness is een effectieve behandeling bij burnout, omdat het je helpt om rust te vinden en je gedachten op een rijtje te zetten.

ACT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een therapievorm die zich richt op het accepteren van je gedachten en emoties, terwijl je tegelijkertijd stappen zet om je leven meer richting en zin te geven. Dit kan helpen om de controle over je leven terug te krijgen en weer plezier te hebben in de dingen die je doet.

EMDR

EMDR therapie is een effectieve behandeling bij trauma’s en kan ook helpen bij het omgaan met burnout klachten. Bij EMDR therapie werk je samen met je therapeut om traumatische ervaringen te verwerken. Dit kan helpen om de heftige emoties en de nare herinneringen te verminderen en je weer meer grip op je leven te geven.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een behandeling waarbij je leert om negatieve gedachten en overtuigingen om te zetten in positieve gedachten en overtuigingen. Door anders te leren denken, kun je anders gaan voelen en anders gaan handelen. Cognitieve gedragstherapie kan helpen om beter om te gaan met stress en spanning.

Als therapeut ben ik zeer ervaren in het geven van deze therapieën en kan ik je helpen bij het vinden van de juiste behandeling voor jouw situatie.


Herken jij jezelf in de symptomen van burnout en wil je graag meer informatie over welke therapie het beste bij jou past?

Neem dan contact op met mijn praktijk. Als therapeut help ik je graag verder op weg naar herstel. Klik hier om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten te maken, zodat we samen kunnen kijken welke therapie het beste bij jou past (én voor jou om te kijken of jij met mij als therapeut een klik hebt).

Scroll naar boven